logo
RNTV Live

Vântul a rupt crengile copacilor și în Ploiești! Recomandările polițiștilor

Vântul a rupt copacii și în Ploiești! Recomandările polițiștilor
Ciprian Radu

Vântul a rupt copacii și în Ploiești!

Rafelele de vânt sunt foarte periculoase pentru participanții la trafic. De dimineață, un șofer a avut noroc. Vântul a prăbușit un copac chiar în urma lui!

Omul circula pe DN1 D, iar arborele i-a atins portbagajul mașinii!

Vântul a suflat cu putere și în zona Ploieștiului. La ieșirea spre Bărcănești, mai multe crengi erau căzute chiar pe banda 1 a sensului de mers. Acestea au fost adunate de către un șofer și puse pe marginea drumului.

Polițiștii vă recomadă să circulați cu maximă prudență în condiții de instabilitate atmosferică.

CITEȘTE și Copac căzut pe o mașină aflată în mers, la Tomșani!

Iată recomandările Poliției Române:

*Atunci când circulaţi în condiţii de vânt puternic, aveţi în vedere că rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

*Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri.

*Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă. Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare ale autovehiculului.

*Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.

*Evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

*Înainte de a porni la drum, interesaţi-vă cu privire la condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgeţi.

*În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

*În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.

COREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor