UPDATE 13:20: Un nou incident a avut loc pe Plaja Riviera. Două persoane ce se aflau în pericol de înec au fost scoase din mare. Acestea au fost observate de oamenii de pe plajă plutind la câţiva zeci de metri distanţă de mal. Una dintre acestea, aflându-se în stare gravă, a fost transportată cu elicopetrul SMURD. Aceste două persoane au fost adăugate celor cinci purtate de valuri în larg mai devreme, de pe Plaja Victoria.

„Şapte persoane au fost surpinse de curenţii puternici şi duse în largul mării. Chiar dacă intervenţia salvamarilor, a martorilor şi a echipelor de salvare a fost promptă şi victimele au fost extrase la mal în scurt timp, suntem profund îndureraţi să vă informăm că trei dintre acestea şi-au pierdut viaţa. Una dintre persoane se află în stare gravă, fiind transportată la spital cu elicopterul SMURD, iar alte trei sunt sub supravegherea atentă a medicilor.

Situaţiile s-au produs în staţiunea Mamaia, pe fondul valurilor mari şi a curenţilor puternici.

Vă îndemnăm să vă informaţi cu privire la condiţiile de înot, să alegeţi zonele desemnate pentru scăldat şi să ascultaţi mereu sfaturile salvamarilor„, informează comunicatul integral al ISGU cu bilanţul intervenţilor de astăzi.

UPDATE 13:00. ISU Dobrogea confirmă că cele trei victime aduse inconştiente la mal nu au mai putut fi resuscitate şi decesele lor au fost declarate. Celelalte două persoane purtate în larg de valuri în această dimineaţă au fost transportate la spital.

Ştirea iniţială:

Din cauza mării agitate, cinci persoane au fost luate de valuri, fiind în pericol de înecare. Trei dintre acestea au fost aduse la mal în stare de inconştienţă. Oamenii de pe plajă au format un lanţ pentru a le scoate din apă.

Incidentul a avut loc pe Plaja Victoria, din staţiunea Mamaia. Conform DSU, toate cele cinci persoane, purtate de valuri în larg, au fost aduse la mal, iar trei dintre acestea sunt inconştiente. Acestora li s-au aplicat manevre de resuscitare şi au fost transportate la spital, însă informaţii suplimentare despre starea lor nu sunt cunoscute deocamndată.

Două echipaje SMURD, două ambulanţe şi o autospecială pentru victime multiple au fost prezente pe plajă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *