Arafat vrea vaccinare obligatorie anticovid

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a subliniat că creșterea numărului de decese înregistrate pe litoralul românesc se datorează comportamentului iresponsabil al unor persoane care aleg să intre în apa mării în ciuda avertismentelor și a arborării steagului roșu de către salvamari. Arafat a atras atenția că această acțiune nu implică doar un risc personal, ci reprezintă și o amenințare directă asupra vieților salvamarilor care trebuie să intervină pentru a-i salva pe cei ce ignoră semnalele de pericol.

„Semnalarea cu steagul roșu și avertismentele emise de salvamari au un înțeles clar – intrarea în apele mării devine periculoasă. Din păcate, în fiecare an, ne confruntăm cu aceeași discuție. An de an, sunt persoane care aleg să ignore aceste avertismente și să intre în apă. Aceste tragedii se repetă cu consecințe tragice (…). Avem de a face cu trei decese ca urmare a unei singure situații, în plus avem două persoane transportate la spital, iar într-o altă zonă, tot în Mamaia, un individ a fost scos în stare gravă”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat a subliniat că situația este complexă și că mulți nu înțeleg implicațiile mai largi ale acțiunilor lor. „Ceea ce este dificil de înțeles pentru unii este că acțiunile lor nu afectează doar propria lor siguranță, ci pun în pericol și viețile celor care intervin pentru a-i salva. Astfel, acești aventurieri care își sfidează avertismentele devin o sursă de inspirație pentru alții să îi urmeze, amplificând riscurile pentru toți cei implicați. Ciclul se repetă la nesfârșit”, a explicat Arafat.

El a mai adăugat că este esențial ca avertismentele salvamarilor să fie respectate și că în cazul în care sunt ignorate, autoritățile pot fi chemate să intervină. „Este crucial ca indicațiile și avertismentele salvamarilor să fie luate în serios. Mai mult decât atât, salvamarul are dreptul să solicite intervenția forțelor de ordine în cazul în care se confruntă cu persoane care încalcă avertismentele și pun în pericol nu doar propria lor siguranță, ci și pe cea a celor din jur”, a concluzionat Arafat.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *