Valea Provitei deține o adevărată comoară și o face mai valoroasă decat Băile Herculane. Nimeni nu știe!

Foarte mulți turiști, fie din Prahova, fie din țară sau străinătate, aleg ca destinație pentru petrecerea timpului Valea Prahovei. Probabil dacă Valea Proviței ar fi promovată la adevărata valoarea, turiștii s-ar putea bucura de un loc nou, ce deține o adevărată comoară

Valea Proviței este puntea de legătură din Valea Prahovei și Valea Ialomiței. Este o zonă care abundă de ape sulfuroase. Cel mai important izvor cu apă sulfuroasă de aici este cel de la Fricoasa. Un specialist francez a demonstrat în anul 1907, în urma analizelor făcute, că apa de aici întrece în calitatea pe cele de la Băile Herculane.

Este știut că o astfel de apă este leac de netăgăduit pentru cei care suferă de reumatism , intoxicații cu metale grele, diferite afectiuni ale pielii.

Cum s-a aflat despre comoara de la Valea Proviței

Oamenii locului nu au știut dintotdeauna că au aici o comoară. Au aflat put întamplător în urmă cu 114 ani. Un localnic săpa în pămant pentru a amenaja o fantănă. La un moment dat a simțit un miros ciudat, ca de sulf. La o adancine de 20 de metri a găsit un bogat izvor de apă sulfuroasă.

Din păcate, nimeni, pană în prezent nu a văzut potențialul zonei pentru sănătate și turism.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *