logo
RNTV Live

Val de aer polar la final de primăvară. Când revin temperaturile plăcute?

primavara 11
Erika Stoica

Valul de aer polar a adus condiții neobișnuit de reci în România, iar în această dimineață, termometrele au coborât ßipână la -1 grad Celsius în unele regiuni din țară.

“Un front atmosferic rece a traversat teritoriul României, determinând o scădere accentuată a temperaturilor și apariția precipitațiilor, însoțite de fenomene precum vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice. Ne aflăm sub influența unei mase de aer rece, cu temperaturi mai scăzute decât în mod normal pentru această perioadă, în special în jumătatea de est a țării. Această tendință se va menține până la mijlocul săptămânii”, a explicat Alina Șerban ela ANM pentru un post de televiziune.

În ceea ce privește temperaturile, valorile maxime vor oscila între 12-13 grade Celsius în zona litoralului și depresiunilor din estul Transilvaniei, ajungând la cel mult 23-24 de grade în regiunile vestice. Cu toate acestea, temperaturile minime vor fi chiar negative în unele depresiuni din estul Transilvaniei, coborând până la -1 sau -2 grade Celsius, în timp ce în alte regiuni vor atinge 12-13 grade Celsius.

În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi mai puțin intense și vor apărea pe arii restrânse, mai ales în zonele deluroase și montane din sudul țării.

În concluzie, românii sunt sfătuiți să se pregătească pentru o perioadă de vreme rece și umedă, cu temperaturi scăzute și posibile precipitații în următoarele zile.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor