logo
RNTV Live

Vacanțe excepționale în întreaga lume! Care este costul pentru români pentru experiențe de neuitat, cum ar fi expedițiile pe Kilimanjaro sau safari-urile în Kenya?

India, Karnataka, Young female tourist photographing on top of hill in Hampi
Constantin Corina

Toți românii îşi doresc expediţii pe Kilimanjaro, safari în Kenya sau croaziere în Alaska. Pentru a-şi îndeplini visele, unii economisesc ani de zile, pentru că o astfel de experienţă costă peste 3.000 de euro

Persoanele care se bucură de o bună condiție fizică și doresc să cucerească munții pot opta pentru o expediție pe Kilimanjaro.

Marius Berca, manager operațional al unei agenții de turism, explică că programul acestei aventuri durează aproximativ 8-9 zile și costă în jur de 2.500 – 2.700 de euro de persoană, incluzând biletele de avion, cazarea, ghidul montan furnizat de agenție (care vorbește limba română) și un ghid local care cunoaște traseul. Este o experiență care merită încercată, spune el.

Românii sunt tot mai interesați să descopere tradiții și culturi diferite. Cei care doresc să experimenteze un safari în Kenya pot găsi pachete începând de la 1.650 de euro de persoană pentru 7 nopți de cazare în sălbăticia africană. Există și alte destinații care așteaptă să fie descoperite de români pentru a le cunoaște tradițiile și cultura.

De exemplu, tânăra menționează că își dorește să exploreze Columbia, Argentina și Brazilia, dar și Miami. Ea afirmă că a vizitat deja majoritatea țărilor din Europa și dorește să își îndrepte atenția către alte continente, fiind foarte interesată de America de Sud.

Un reprezentant al unei agenții de turism adaugă că premierele lor pentru 2024 includ circuite în Thailanda, care vor avea loc în timpul Festivalului Luminilor. Prețurile pornesc de la 2.299 de euro și includ transportul, cazarea și asistența în limba română.

Croazierele sunt și ele foarte populare printre români. De exemplu, o croazieră din Singapore în Malaezia și Thailanda poate porni de la 2.200 de euro. De asemenea, călătoria în Australia sau explorarea Alaskăi pot începe de la 3.000 de euro.

În ceea ce privește escapadele mai aproape de casă, vecinii bulgari oferă hoteluri care combină sesiunile de relaxare la spa cu excursii în crame locale, ceea ce poate fi o opțiune perfectă pentru un weekend în doi.

Pachete turistice tot mai atractive se găsesc și în țările orientale. De exemplu, un sejur în Iordania poate porni de la 790 de euro de persoană pentru o săptămână all inclusive, în timp ce în Maroc, pachetele încep de la 900 de euro.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor