deschidere pârtii

Cu un decor de poveste, vacanța de Crăciun în stațiunile montane din România a început sub semnul zăpezii abundente și al vremii capricioase. Pe parcursul minivacanței, turiștii s-auconfruntat cu schimbările bruște de vreme.

În principalele stațiuni montane, gradul de ocupare a fost remarcabil, depășind 70% pentru perioada vacanței de Crăciun. În Câmpina, unitățile de cazare au atins o ocupare de 90%, confirmând astfel interesul crescut al turiștilor pentru destinațiile montane în perioada sărbătorilor.

Cu toate acestea, vremea a fost un factor capricios pe tot parcursul vacanței. De la o ninsoare fermecătoare cu vânt, până la zile frumoase, dar neașteptat de calde pentru această perioadă.

În Sinaia, schiatul pe pârtiile principale a fost afectat, dar copiii au avut o alternativă distractivă: săniuș la cota 1400.

La Bușteni, cei mici au fost încântați să se bucure de săniuș și să descopere tainele schiului în Fun Park-ul Kalinderu. Monitorii de schi au oferit lecții particulare sau colective pentru toate categoriile de vârstă.

Singura stațiune din Prahova unde s-a putut schia cu succes a fost Azuga, atâta timp cât vântul nu a interferat. Pârtiile Sorica și Cazacu Variantă, îmbunătățite cu zăpadă artificială, au atras iubitorii sporturilor de iarnă. În perioada următoare, acestea vor fi accesibile cu telescaunul și banda de la Sorica între orele 11-17, cu nocturnă până la ora 20 pentru grupuri de minim 10 persoane, precum și teleski și babyski complex Cazacu între orele 9-16.

În orașele turistice, Târgurile de Crăciun continuă să aducă bucurie și farmec, oferind, până în luna ianuarie, produse tradiționale, dulciuri și posibilitatea de a patina pe piste amenajate.

Deși nu sunt anunțate evenimente publice pentru sărbătorirea trecerii în noul an, hotelurile și unitățile de cazare au pregătit programe artistice și spectaculoase focuri de artificii. Hotelul Internațional**** din Sinaia va găzdui o petrecere de Revelion cu hiturile Brad Vee’s Boney M Experience feat Vanessa White Smith. La Hotel Alexandrion Experience, petrecăreții vor avea parte de muzică live cu Simona Nae, Misha și Higher Ground Orchestra, iar trupa Vogue va oferi momente de dans memorabile.

O experiență inedită pentru trecerea în noul an sunt petrecerile de Revelion la crama în zona Dealu Mare, aducând o notă de rafinament și originalitate în celebrarea acestui moment special.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *