Uniunea Salvați România (USR) a cerut cu fermitate respingerea Legii „Iohannis”, propusă de Partidul Național Liberal (PNL), care permite președintelui în funcție, Klaus Iohannis, să candideze la alegerile parlamentare ca independent pe listele unui partid politic. USR susține că acest amendament reprezintă o manevră pentru a-i asigura președintelui o sinecură la finalul mandatului său.

Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR, a declarat: „Este inacceptabil ca legea care îl vizează pe Klaus Iohannis să fie votată doar pentru a-i oferi un loc sigur în Parlament, după ce a fost absent și indiferent la nevoile românilor timp de 10 ani. Legea «Iohannis» trebuie să fie respinsă urgent. Nu facem legi pentru o singură persoană în România, doar pentru că PNL și PSD au vrut să-l mulțumească pe turistul de la Cotroceni.”

USR a solicitat, de asemenea, ca propunerea legislativă a partidului, care prevede desecretizarea cheltuielilor Administrației Prezidențiale, să fie votată în Parlament. „Românii trebuie să știe exact cum au fost cheltuiți banii publici în aceste deplasări luxoase și netransparente”, a adăugat Moșteanu.

În plus, USR a cerut Guvernului condus de Marcel Ciolacu să publice, prin RA-APPS, lista completă cu toți beneficiarii de locuințe de serviciu și de protocol, în contextul refuzului RA-APPS de a oferi detalii despre imobilul din Aviatorilor 86, care, conform informațiilor G4Media, este renovat pentru Klaus Iohannis.

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews