logo
RNTV Live

USR desemnează echipele pentru alegerile Europarlamentare 2024: Elena Lasconi, Dan Barna, Vlad Voiculescu și Vlad Botoș deschid lista de candidați

sursa foto ziuaconstanta.ro
Dumitrache Catalina

Biroul Național al Uniunii Salvați România (USR) a luat o decizie importantă vineri, sub conducerea președintelui Cătălin Drulă. Ei au decis că lista de candidați ai partidului pentru alegerile europarlamentare din 2024 va fi deschisă de către Elena Lasconi, Dan Barna, Vlad Voiculescu și Vlad Botoș, potrivit unui comunicat oficial al partidului.

Această hotărâre reflectă intenția USR de a trimite la Bruxelles reprezentanți cu experiență în domenii precum administrația publică, gestionarea fondurilor europene, politicile externe și negocierea. Președintele USR, Cătălin Drulă, a subliniat că USR și partidele din sfera sa politică doresc să prezinte o listă comună de candidați care să ofere o alternativă demnă corupției PSD-PNL și extremismului AUR.

Totuși, este important de menționat că lista finală a candidaților USR (un total de 43) pentru alegerile europene din 2024 va fi stabilită prin intermediul unui proces electoral intern, în care membrii partidului vor avea un rol esențial. Calendarul alegerilor interne a fost stabilit vineri de Biroul Național, iar lista finală va fi anunțată oficial la Consiliul Alianței Liberalilor și Democraților Europeni (ALDE Europe), care va avea loc la București în data de 20 octombrie.

USR a subliniat, de asemenea, angajamentul său în continuarea formării unui pol de dreapta care să adune forțele reformiste, oferind astfel o alternativă la corupția asociată PSD-PNL și extremismul reprezentat de AUR. Lista comună pentru alegerile europarlamentare din partea polului de dreapta va fi elaborată după negocierile cu Partidul Mișcarea Populară (PMP) și Forța Dreptei. Este important de precizat că procesul electoral anunțat vineri de Biroul Național se referă doar la selectarea candidaților USR.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor