Uniunea Salvați România (USR) acuză Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL) că blochează un proiect depus de parlamentarii USR, care vizează îmbunătățirea procesului de vot la alegerile europarlamentare pentru românii din diaspora. Potrivit USR, propunerile includ votul prin corespondență, deschiderea mai multor secții de votare în diaspora, extinderea perioadei de vot pe durata a două zile (sâmbătă și duminică) și altele.

USR susține că proiectul lor a fost respins de PSD, PNL și UDMR în Senat și blocat în Camera Deputaților de patru luni. De asemenea, se menționează că USR a încercat să ajungă la un acord cu celelalte partide pentru un proiect legislativ comun, dar nu a primit niciun răspuns.

În contextul discuțiilor despre posibilitatea ca diaspora să aibă două zile de vot, USR atrage atenția că, în absența unor modificări legislative, problemele întâmpinate la alegerile din 2019 se vor repeta. Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a confirmat discuțiile despre două zile de vot în diaspora, menționând că au existat propuneri de la colegi ai săi și de la PNL. USR consideră însă că aceste discuții sunt ipocrizie și susține că PSD și PNL blochează proiectul lor în Parlament.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *