Sursă foto: Tribuna Invatamantului

Reprezentanții USR au acuzat că PNL și PSD au respins moțiunea de cenzură împotriva ministrului Educației, Ligia Deca, protejând-o astfel, în timp ce sistemul educațional românesc se confruntă cu probleme serioase. Aceștia susțin că votul negativ indică o neglijare a obligațiilor față de profesori, elevi și părinți și demonstrează lipsa de preocupare pentru reformele necesare în domeniul educației.

Emanuel Ungureanu, deputat USR, a criticat modul în care Ligia Deca a gestionat ministerul și a menționat că aceasta a eșuat în implementarea reformelor necesare în sistemul de învățământ. El a subliniat că, sub conducerea lui Deca și a președintelui Klaus Iohannis, educația din România se află într-o stare precară, iar sistemul este îngropat sub dărâmături.

Moțiunea USR a fost respinsă în ciuda problemelor semnalate în sistem, inclusiv rezultatele slabe ale elevilor români la testele PISA și nealocarea în 2024 a 15% din bugetul general consolidat pentru educație, așa cum prevede legea. USR a pledat pentru accelerarea reformelor din PNRR, majorarea salariilor profesorilor și asigurarea Programului Național Masă Sănătoasă pentru copii, dar aceste solicitări au fost respinse de coaliția PSD-PNL.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *