logo
RNTV Live

USR a înaintat o sesizare la Agenţia Naţională de Integritate împotriva procurorului-șef DNA

emanuel-ungureanu_ca22b3445d
Dudau Andreea Valentina

USR a înaintat o sesizare la Agenţia Naţională de Integritate împotriva directorului DNA, Marius Voineag!

Luni, deputatul Emanuel Ungureanu din partea USR a înregistrat la Agenția Națională de Integritate o sesizare referitoare la șeful DNA, Marius Voineag. Declarațiile de avere ale procurorului-șef al DNA au stârnit întrebări semnificative care trebuie investigate de către ANI.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, potrivit unui comunicat USR: „În declaraţia de avere, pe lângă multe terenuri, multe apartamente, multe conturi, domnul Voineag a declarat o petrecere de botez cu daruri de 500.000 de lei, asta înseamnă 100.000 de euro. Trebuie să vedem cine a dat darul şi dacă acele daruri n-au fost un fel de taxă de protecţie. Eu cred că, în această declaraţie de avere, ANI poate găsi lucruri foarte interesante care trebuie oricum verificate foarte atent. Domnul Voineag trebuie să fie un exemplu de integritate, un exemplu de moralitate. Deocamdată, din declaraţiile lui nu este foarte clar care este sursa unor sume de bani din această declaraţie de avere impresionată şi pentru un bugetar de lux”.

Menționând că procurorul Marius Voineag a clasat un dosar de corupție care viza doi generali SRI, presupuși a fi semnat în mod fals niște achiziții în timpul pandemiei, care nu fuseseră înregistrate în patrimoniul Serviciului Român de Informații, deputatul USR a adus acest aspect în discuție.

Emanuel Ungureanu: „De ce ne ridică suspiciuni această declaraţie de avere? Pe lângă faptul că domnul Voineag poartă ceasuri la fel de scumpe ca Rareş Bogdan, este bizară activitatea domnului Voineag, de când a fost pus de Iohannis la şefia DNA. Domnul Voineag pare să acopere nişte generali SRI, nişte peşti mari. Suspiciunea mea e că la acea petrecere de botez de 100.000 de euro e posibil să fi fost pe listă şi nişte generali SRI. Rog ANI să-şi facă datoria.”

Deputatul USR a solicitat ANI să rezolve cât mai repede această sesizare!

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor