Președinta Comisiei Europene are planuri de a intensifica politica de migrație a statelor membre ale Uniunii Europene.

Miercuri, Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a participat la un eveniment de comemorare în onoarea celor doi fani suedezi care și-au pierdut viața în atacul din Bruxelles de săptămâna trecută. Pe platforma ei de socializare, X (fostă Twitter), ea a postat următorul mesaj: „A fost esențial pentru mine să mă aflu la Bruxelles după tragicul atac terorist care a afectat capitala Europei. Transmit cele mai sincere condoleanțe familiilor și prietenilor victimelor”

La această ocazie, ea a dezvăluit o nouă propunere ce vizează întărirea politicii de migrație în Uniunea Europeană. Prin urmare, Von der Leyen și-a manifestat susținerea pentru conceptul de a permite statelor membre să repatrieze indivizii considerați a fi „o amenințare la adresa securității naționale”

Chiar dacă nu a furnizat informații suplimentare cu privire la această inițiativă, propunerea se înscrie în direcția dorită de state precum Italia și Ungaria, care sunt guvernate de partide politice de dreapta. De asemenea, Belgia și Suedia și-au manifestat sprijinul pentru această sugestie.

„În prezent, persoanelor care sunt considerate o amenințare pentru securitate și au primit un ordin de returnare li se poate cere să plece voluntar. Trebuie să schimbăm acest lucru urgent. Și de aceea noi, Comisia Europeană, am propus ca, dacă o persoană este considerată o amenințare pentru securitatea națională, statele membre ar trebui să aibă puterea de a le forța să plece. Acest lucru figurează, printre altele, în Pactul nostru privind azilul și migrația”, a indicat von der Leyen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *