Rambo a fost, în sfârşit, capturat! Ursul din cauza căruia răsunau aproape în fiecare noapte mesajele RO-ALERT, în Ploieşti, a fost prins în această dimineaţă. A fost văzut în apropierea unei rafinării din oraş, iar paznicii au alertat autorităţile. Sălbăticiunea fost relocata în padurea din zona Tabla Buții.

Deși ursul a fost văzut de cele mai multe ori in dreptul rafinăriei Vega, din zona de nord a Ploieștiului, duminica noapte animalul a ajuns in zona Mihai Bravu, chiar in curtea rafinariei Petrotel. Câțiva paznici au observat sălbăticiune în curtea rafinariei, in jurul orei 3.00, și au  anunțat de urgență autoritățile. Asa se face ca la fata locului au ajuns primarul Ploiestiului, Andrei Volosevici, vanatorii Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Prahova, dar si un medic veterinar. Acestia au fost sprijiniti de politisti locali, reprezentanti ai IPJ Prahova, pompieri si jandarmi.

Acțiunea ce a avut loc de această dată a fost una reușită având în vedere că sălbăticiune a fost localizată într-o zonă împrejmuită. Astfel că o data tranchilizat ursul acesta nu am mai putut să scape în perioada în care substanța și-a făcut efectul.

A fost adusă o cușcă în care animalul a fost transportat în zona Tabla Buții, din localitatea Cerasu, unde ursul a fost relocat. Edilul Ploiestiului este de parere ca exemplarul capturat nu este singurul care da tarcoale municipiului.

Pentru acest exemplar de urs, apărut în Ploiești în urmă cu o lună, autoritățile locale au organizat mai multe căutări pe timp de noapte atât cu drone cu termoviziune, cat și prin montarea unor camere de supraveghere în anumite puncte cheie.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *