O noua zona din Ploiesti a fost avertizata, in noaptea de marti spre miercuri, ca in zona si-a facut prezenta un urs. Potrivit mesajului RO-ALERT, animalul a fost vazut, de aceasta data, pe strada Fagului, din cartierul Bereasca. Oamenii din zona au tras o sperietura sora cu moartea si spun ca pe acea strada exista un teren unde vegetatia este crescuta, astfel ca se tem ca salbaticiunea sa nu se ascunda acolo. Este a patra noapte la rand in care in Ploiești este emisa avertizare privind prezenta ursului în zonele locuite.

Locuitorii din Ploiesti fac haz de necaz, chiar daca de patru nopti la rand primesc mesaje RO Alert, in care sunt anuntati ca ursul circula liber pe strazi. Ultimul a vizat zona cartierului Bereasca, pe strada Fagului. Dar inainte sa ajunga aici a mai fost filmat de locuitori, si pe strada Lucernei.

Odata ajunse autoritatile in zona au fost intampinate de catre locuitorii speriati, unii dintre ei care chiar au dat nas in nas cu ursul.

Comisia de interventie a incercat chiar sa pregateasca tranchilizarea salbaticiunii, insa nu a fost posibil.

Este a patra noapte la rand in care in Ploiesti este emisa avertizare de urs in zone locuite. Pana acum a fost salbaticiunea a fost vazuta in zona de nord, in apropiere de Spitalul Judetean si in preajma rafinariei Vega.

Prefectul judetului Prahova, Virgiliu Nanu, se va intalni la inceputul saptamanii viitoare cu toti primarii din localitatile in care a fost semnalata prezenta ursilor. Vor fi convocati si administratorii fondurilor de vanatoare, pentru a elabora o strategie de actiune in aceste situatii, in care salbaticiunile terorizeaza populatia.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *