În Gorj, urșii și-au făcut apariția în zeci de gospodării.

Urșii și-au făcut apariția în zeci de gospodării. Localnicii au sunat la 112. Ei au anunțat prezența unor urși în zonele locuite.

Jandarmii gorjeni au intervenit în localitățile Baia de Fier, Bumbești-Jiu, Alimpești și Prigoria. Ei au acţionat pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urși asupra populației sau a bunurilor. De asemenea, au intervenit și pentru alungarea acestora prin utilizarea mijloacelor acustice și vizuale.

În urmă cu câțiva ani, au fost solicitări și din alte localități din județ, cum ar fi Schela, Turcinești. Împreună cu celelalte instituții cu responsabilități, s-a intervenit inclusiv pentru tranchilizarea și relocarea urșilor.

Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj: „La primirea unui apel SNUAU, echipa de intervenție a Jandarmeriei Gorj este direcționată imediat către locul solicitării pentru a lua măsuri de siguranță a cetățenilor. Se delimitează zona și se desfășoară activități specifice pentru îndepărtarea animalului sălbatic.

  • nu se apropie de animalele sălbatice;
  • să se îndepărteze de zona de pericol;
  • să sesizeze de urgență autoritățile competente prin SNUAU 112”.

Sursă: gds.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *