Urmează proteste în toată lumea din cauza prețurilor uriașe cărora oamenii de abia fac față și a foametei.
Creșterea inflației și lipsa unor produse de bază au accelerat creșterea riscului de proteste în jumătate din țările lumii.
O arată un raport al Verisk Maplecroft, o companie de consultanță strategică și risc global.
Din cele 193 de state monitorizate, 101 prezintă o majorare a riscului de proteste între al doilea și al treilea trimestru al acestui an.
În raport apar şi țări precum Peru, Kenya, Ecuador și Iran, care s-au confruntat deja cu proteste, pe fondul cauza creșterii costului vieții.
Nemulțumirea populației crește însă și în țări de pe continentul european – Elveția, Olanda, Germania și Bosnia și Herțegovina.
ONU: Migrația viitoare, stârnită de foametea din Africa și Asia
Aici, proximitatea războiului din Ucraina nu mai lasă nicio urmă de îndoială asupra relației cauză-efect.
Specialiștii ONU au avertizat deja că urmează să ne confruntăm cu o migrație în masă din cauza foametei care macină țări din Africa şi Asia.
Martin Griffiths, șeful Biroului ONU de coordonare a afacerilor umanitare, spunea recent:
„Foametea bate la uşă. Astăzi este un ultim avertisment.Raportul privind alimentația în Somalia arată indicii concrete că o foamete se va produce în două zone din regiunea Bay’, Baidoa şi Buurhakaba, în sudul țării, între lunile octombrie şi decembrie din acest an”.
Raportul Mapelcroft începe deja să fie confirmat de evenimente.
La Praga 70.000 de persoane au protestat împotriva guvernului Cehiei, cerând coaliției aflate la putere să ia măsuri pentru a controla prețurile tot mai mari la energie.
Mai multe știri pe republikanews.ro
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.
Mai multe informații gasiți aici:Unde și când urmează să izbucnească în lume proteste din cauza creșterii prețurilor și foametei (antena3.ro)