logo
RNTV Live

Urmează o minivacantă de patru zile. 14 august, zi liberă care se recuperează

V-aţi bucurat de minivacanţa de Rusalii? Urmează recuperarea!
Erika Stoica

Dacă zilele de concediu s-au terminat nu trebuie să vă întristați. Mijlocul lunii august vine cu weekend prelungit pentru salariați.

Pentru că marți, 15 august, se sărbătorește Adormirea Maicii Domnului și este zi liberă, guvernanții au decis să se facă punte cu zilele de weekend, adică cu 1 2și 13 august. Astfel, 14 august este zi liberă, dar aceasta se va recupera.

Potrivit Codului Muncii, zilele de sărbătoare legală sunt zile în care nu se lucrează. Acordarea zilelor libere se face de către angajator, iar în cazul în care angajatul nu își poate lua ziua liberă, atunci i se va asigura compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile.

Dacă zilele libere nu pot fi acordate, din motive justificate, atunci ”salariaţii beneficiază de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază muncii prestate în programul normal de lucru”.

Zile libere ramase în 2023

  • 30 noiembrie — Sfântul Andrei (joi)
  • 1 decembrie — Ziua Națională a României (vineri)
  • 25 decembrie și 26 decembrie — Crăciunul (luni și marți)

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor