Pe data de 30 octombrie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene Iași au efectuat un control asupra unui autovehicul condus de un bărbat de 42 de ani, care se deplasa pe teritoriul comunei Bălțați.

Datorită faptului că șoferul prezenta miros de alcool în expirație, a fost supus unui test alcoolscopic, rezultând o concentrație de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ca urmare, individul a fost transportat la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice.

În legătură cu acest incident, a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În același timp, șoferilor opriți în trafic li s-au comunicat noile modificări legislative referitoare la Legea nr. 213/2023. Aceștia au fost instruiți cu privire la faptul că un conducător auto care se află sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, care nu deține permis de conducere, și care este implicat într-un accident rutier cu consecințe fatale pentru o victimă, va fi condamnat la închisoare cu executare.

A fost eliminată posibilitatea de a primi o condamnare cu suspendarea executării pedepsei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *