logo
RNTV Live
tymbark

Universităţilor le sunt solicitate informaţii privind extinderea capacităţii de pregătire în specialitatea Medicină de Familie

MINISTERUL SANATATII – SANITAS – PROTEST
Dumitrache Catalina

Ministerul Sănătăţii a solicitat universităţilor şi facultăţilor de medicină informaţii despre extinderea capacităţii de pregătire în specialitatea Medicină de Familie. Se urmărește o eventuală suplimentare a locurilor la rezidenţiat.

,,Având în vedere cele trei runde de discuţii, desfăşurate cu reprezentanţii celor 208 medici care au obţinut un punctaj minim de promovare la sesiunea din 14 mai 2023 a concursului de rezidenţiat şi care s-au situat în afara celor 628 de locuri disponibile, Ministerul Sănătăţii a solicitat universităţilor şi facultăţilor de medicină evaluarea posibilităţii suplimentării locurilor de pregătire în specialitatea Medicină de Familie”, declară Ministerul Sănătăţii.

Această soluţie este posibilă, consideră Ministerul Sănătății. Aceasta vine în beneficiul tinerilor medici, al sistemului sanitar şi implicit al pacienţilor, având în vedere deficitul de medici de familie înregistrat în anumite regiuni ale ţării, precum şi faptul că un procent semnificativ dintre medicii de familie vor ieşi la pensie în următorii 7 ani.

În cursul săptămânii viitoare vor fi realizate aranjamentele administrative care să facă posibilă repartiţia locurilor comunicate de universităţi şi facultăţi pentru candidaţii care au obţinut cel puţin punctajul minim de promovare, conform sursei citate

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor