logo
RNTV Live

Universitatea Harvard va scoate pielea de om legată de o carte din secolul al XIX-lea păstrată în biblioteca sa.

th
Constantin Corina

Universitatea Harvard a eliminat legarea pielii umane dintr-o carte din secolul al XIX-lea păstrată în biblioteca sa.

Des Destinées de l’Ame (Destinele sufletului) este găzduită la Biblioteca Houghton din anii 1930.

În 2014, oamenii de știință au stabilit că materialul cu care a fost legat a fost de fapt piele umană.

Dar universitatea a anunțat acum că a eliminat obligația „datorită naturii etic a originilor cărții și istoriei ulterioare”.

Des Destinées de l’Ame este o meditație despre suflet și viața de după moarte, scrisă de Arsène Houssaye la mijlocul anilor 1880.

Se spune că i-a dat-o prietenului său, doctorul Ludovic Bouland, un medic, care apoi a legat cartea cu pielea de pe corpul unei paciente femei nerevendicate care a murit din cauze naturale.

Universitatea Harvard și-a explicat decizia de a elimina legarea, spunând: „După un studiu atent, implicarea părților interesate și considerație, Biblioteca Harvard și Comitetul de returnare a colecțiilor Muzeului Harvard au concluzionat că rămășițele umane folosite în legarea cărții nu mai aparțin colecțiilor Bibliotecii Harvard. , datorită naturii grele din punct de vedere etic a originilor cărții și a istoriei ulterioare.”

  • Des Destinées de l’Ame a sosit la Harvard în 1934. În carte se află o notă scrisă de Dr Bouland, care afirmă că niciun ornament nu a fost ștampilat pe copertă pentru a „își păstra eleganța”.

„Am păstrat această bucată de piele umană luată din spatele unei femei”, a scris el. „O carte despre sufletul uman merita să aibă o acoperire umană”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor