Sursa: www.g4media.ro

Rectorul Universității din București, Marian Preda, a anunțat redepunerea proiectului pentru finanțarea bazinului de înot din Grozăvești.

Marian Preda a comunicat vineri, pe pagina sa de Facebook, că proiectul bazinului de înot din Grozăvești a fost redepus spre finanțare. În cazul în care până în toamnă nu se primesc garanții că proiectul va fi finanțat din bani publici, universitatea intenționează să înceapă construcția prin intermediul Fundației Universității. Preda subliniază importanța acestui bazin pentru campionii și tinerii înotători, precum și pentru antrenori și copii.

Marian Preda a menționat că proiectul bazinului de înot din Grozăvești este în discuție de peste 10 ani. Inițial, proiectul fusese depus pentru finanțare, dar a rămas pe lista de așteptare timp de un deceniu. Motivul principal invocat pentru amânarea finanțării a fost existența altor bazine de înot în București, și necesitatea construirii de astfel de facilități în alte părți ale țării.

Rectorul a informat că proiectul actualizat este pregătit 100%, cu toate aprobările necesare pentru a fi redepus spre finanțare. Costul estimat pentru realizarea bazinului este de 6 milioane de euro, dar această sumă ar putea scădea după organizarea licitației.

Marian Preda a evidențiat că David Popovici, campion olimpic de înot și student la Facultatea de Psihologie a Universității din București, va reîncepe cursurile în toamnă. Rectorul subliniază că este inacceptabil ca universitatea unde studiază un campion de talia lui Popovici să nu aibă un bazin de înot. Prin urmare, dacă autoritățile publice nu vor sprijini proiectul, universitatea va lua asupra sa costurile construcției, economisind la alte capitole și atrăgând sponsorizări.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *