logo
RNTV Live

Uniunea Europeană intenționează să impună o condiție care ar putea interzice reparațiile la mașinile mai vechi de 15 ani

vanare masini rulate
Constantin Corina


Uniunea Europeană ar putea impune o interdicție asupra reparațiilor la mașinile vechi care suferă de defecțiuni la componente majore, precum motorul, transmisia sau direcția

Proprietarii de mașini mai vechi de 15 ani, care necesită reparații laborioase, ar putea fi denumiți “vehicule reziduale”. În cazul în care acestea prezintă defecțiuni majore la motor, transmisie, sistemul de frânare sau direcție, nu vor mai putea fi reparate în service-urile autorizate. Prin urmare, proprietarii vor fi obligați să cascheze autoturismele. Această măsură propusă de Uniunea Europeană ar putea implica cheltuieli de mii de euro pentru șoferi.

Și patronii de service-uri exprimă îngrijorări cu privire la posibilitatea de a avea mai puțini clienți.

Marius Ganea, manager de service auto: Ne așteptăm la o scădere de aproximativ 50%. Întâmpinăm destul de multe probleme cu mașinile mai vechi, în special la partea mecanică. Dacă mașinii i s-a acordat atenție de-a lungul timpului și toate reviziile au fost efectuate în service-uri autorizate, nu ar trebui să existe nicio problemă.

Ciprian Tudorache, manager de transport: Cred că această măsură va duce la o pierdere semnificativă pentru toți antreprenorii din România, deoarece încasările lor vor scădea. Și pe partea de tractare și transport pentru mașinile defecte.

Românii conduc unele dintre cele mai vechi mașini din Europa, cu o vechime medie de 16 ani.

Ana Grigore, reporter : Piața auto din România este împărțită în două categorii mari: mașini noi și mașini foarte vechi. Din cele 8 milioane de autoturisme înmatriculate în țară, puțin peste 3 milioane sunt noi, în timp ce aproape 4 milioane au între 10 și 20 de ani vechime.

La nivel european, țara cu cele mai vechi mașini este Grecia, cu o vârstă medie a unui autoturism de 17 ani. Cele mai multe autoturisme noi se găsesc pe șoselele din Luxemburg, unde proprietarii își schimbă vehiculele la cel mult 7 ani.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor