logo
RNTV Live

Uniunea Europeană a aprobat un nou tratament pentru prevenirea HIV-ului

hiv-test
Andrei-Vlăduț Gușter

Comisia Europeană a dat aprobarea pentru comercializarea în Uniunea Europeană (UE) a unui medicament destinat tratării infecției cu virusul imunodeficienței umane (HIV), care cauzează sindromul imunodeficienței dobândite (SIDA) și are o acțiune de lungă durată.

Acest tratament, disponibil sub formă de injecții și comprimate, este produs de ViiV Healthcare, o divizie a companiei britanice GSK specializată în HIV. Anunțul a fost făcut de către producătorul de medicamente marți.

Medicamentul este recomandat să fie utilizat în combinație cu practici sexuale mai sigure în cazul profilaxiei pre-expunere (PrEP), cu scopul de a reduce riscul de infectare cu HIV-1 dobândit pe cale sexuală. Acesta este destinat adulților și adolescenților cu risc ridicat care au o greutate corporală de cel puțin 35 de kilograme, conform informațiilor furnizate de companie.

Tratamentul reprezintă prima și singura opțiune de prevenire a infecției cu HIV aprobată în UE care reduce semnificativ numărul de doze necesare pentru a asigura o prevenție eficientă a infecției cu HIV. Concret, numărul de pastile zilnice necesare pentru prevenție este redus de la 365 de pastile pe an la doar șase injecții pe an, a precizat GSK într-un comunicat.

În plus, tabletele orale pot fi administrate timp de aproximativ o lună înainte de prima injecție pentru a evalua tolerabilitatea medicamentului, conform producătorului britanic.

Acest medicament, care va fi disponibil pe piață sub numele de marcă Apretude, conține substanța activă cabotegravir și este deja aprobat pentru utilizare în Statele Unite, Australia, Zimbabwe, Africa de Sud, Malawi, Botswana și Brazilia.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor