logo
RNTV Live

Ungaria finalizează revenirea la zborul spațial uman cu Axiom Space Contract

mti_space_hungary_programme_candidates_astronaut-1024×576
Constantin Corina

Ungaria a semnat un contract cu compania aerospațială americană Axiom Space, marcând revenirea Ungariei la explorarea spațiului după multe decenii.

Anunțul a fost făcut de ministrul de Externe și Comerț al Ungariei, Péter Szijjártó, în timpul vizitei sale la Austin, Texas, după ce el și CEO-ul Axiom, Michael Suffredini, au semnat contractul.

Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului a dezvăluit că vizita ministrului Szijjártó a avut ca scop finalizarea contractului cu Axiom Space, o companie care colaborează strâns cu NASA, agenția spațială a Statelor Unite.

Ministrul a subliniat că guvernul Ungariei a aprobat recent o strategie pentru industria spațială care include trimiterea unui cercetător la Stația Spațială Internațională (ISS) pentru o durată de treizeci de zile.

În această perioadă, astronautul maghiar va testa diverse instrumente și va efectua experimente științifice, contribuind în mod semnificativ la dezvoltarea industriilor de înaltă valoare, de înaltă tehnologie, în Ungaria, în special în domenii precum științele sănătății și alte sectoare moderne legate de industrie.

Această expediție spațială ambițioasă îl va implica pe astronautul maghiar ca parte a unei echipe internaționale de patru membri, reprezentând un efort de colaborare între Ungaria și partenerii săi internaționali.

Conform contractului cu Axiom Space, fereastra de lansare este programată din octombrie 2024 până la începutul lui 2025. Calendarul precis al misiunii în această fereastră va depinde de programul detaliat al zborurilor spațiale dintre NASA și ISS. Acesta va fi influențat și de pregătirea celorlalți trei astronauți non-maghiari care participă la expediție.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor