Joi, 27 iulie 2023, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova în colaborare cu Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române organizează ”Ziua porților deschise” la Rezervația Arheologică Târgșoru Vechi – ediţia a XII-a. Iubitorii de istorie și arheologie sunt așteptați la baza Rezervației Arheologice Târgșoru Vechi, situată la aproximativ 8 km vest de municipiul Ploiești, pe partea dreaptă a șoselei Ploiești – Târgșor, județul Prahova, pentru a afla mai multe informații cu privire la istoricul și cercetările întreprinse în acest important sit arheologic.

Artown Festival se întoarce în perioada 28 iulie – 6 august 2023 în Ploiești. În acest an vor fi pregătiți 3100 de metri pătrați de pereți care vor fi acoperiți cu 20 de picturi murale realizate de 40 artiști din țări de pe 4 continente, precum România, Israel, Canada, Maroc, etc.  Orașul va avea surprize la fiecare pas prin cele 25 de tipuri de intervenții de artă stradală. În ceea ce privește evenimentele în spațiul public, anul acesta va fi pusă în scenă o piesă de teatru în aer liber, poezie, jam sessions, workshopuri de făcut lumânări, ceai, căsuțe de păsărele, instalații textile, sesiuni de yoga și mindfulness dimineața, performanceuri de dans contemporan, DJ și muzică live în parcul Artown, precum și o petrecere cu muzică soul/afro/latino care va pune stăpânire pe o binecunoscută stradă din oraș. Programul și locațiile evenimentelor vor fi anunțate pe pagina evenimentului, înainte de începerea festivalului. Evenimentul se desfășoară în spațiul public, astfel că intrarea este liberă.

În perioada 4-6 august 2023, în Prahova, la Cheia, are loc Ruralympics, singurul Festival rural de tineret din România. Festivalul, ajuns deja la a cincea ediție, este organizat de Asociația Curba de Cultură, din Izvoarele, Prahova, împreună cu lucrătorii de tineret ai acesteia.

„Ruralympics este un festival format din 3 zile pline de activități și concursuri destinate tinerilor (dar nu numai), focusate pe abilități dobândite în viața rurală cotidiană. De asemenea este o ocazie pentru relaxare într-o frumoasă zonă naturală – anul asta într-o locație nouă, la Cheia, Prahova, unde locul festiv este înconjurat de munții din masivul Ciucaș.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *