Sâmbătă, 28 octombrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, în colaborare cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au investigat activitatea infracțională a două persoane suspectate de trafic internațional de droguri, trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc, precum și de efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive și trafic de droguri de risc și mare risc.

În ceea ce privește primul suspect, ancheta a dezvăluit că în luna octombrie 2023, acesta ar fi introdus ilegal în țară, din Spania, o cantitate de peste 400 de grame de canabis, cu scopul de a le comercializa în cadrul unei petreceri tematice.

De asemenea, la data de 28 octombrie, suspectul ar fi deținut în locuința sa aproximativ un gram de canabis, în scopuri personale.

În ceea ce-l privește pe cel de-al doilea suspect, se presupune că în perioada ianuarie 2022 – mai 2023, acesta ar fi manipulat și distribuit repetat substanțe psihoactive din clasa catinonelor, fără a deține autorizație de la A.N.S.V.S.A., pentru sume cuprinse între 50 și 500 de lei.

Mai mult, în intervalul mai – octombrie 2023, suspectul ar fi deținut și vândut în mod repetat diverse cantități de droguri de risc și mare risc, inclusiv canabis și 3-CMC (cristal).

În urma acestei acțiuni, au fost efectuate 7 percheziții la domiciliile din județul Cluj, unde au fost descoperite și confiscate peste 400 de grame de canabis (sub formă de muguri), ascunse în interiorul unui corp de canapea, 2 pungi cu substanță cristalină (3-CMC), comprimate de Diazepam, 4 telefoane mobile, un cântar de precizie, 3 dispozitive pentru stocarea datelor, 8.000 de lei și diverse ustensile folosite pentru consumul de droguri, toate prezentând urme de substanță.

Ieri, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj au decis reținerea celor două persoane, care sunt investigate pentru infracțiunile de trafic internațional de droguri, trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc, precum și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive și trafic de droguri de risc și mare risc.

Astăzi, 29 octombrie, s-a solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj arestarea preventivă a suspecților pentru o perioadă de 30 de zile.

Această operațiune a beneficiat de sprijinul specializat al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, iar la ea au participat jandarmi din Gruparea de Jandarmi Mobile Cluj și un echipaj chino-tehnic din cadrul Direcției Regionale Vamale Cluj.

Este important de menționat că, pe durata întregului proces penal, persoanele investigate beneficiază de toate drepturile și garanțiile prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *