Sursă foto: Facebook/ Amin Zahra

Renumitul doctor Amin Zahra, fost medic ATI la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești și membru al echipei SJU Brașov, a publicat luni seară un mesaj cutremurător pe contul personal de socializare.

Cunoscut pentru postările din perioada pandemiei, când promova respectarea restricțiilor impuse de autorități și a măsurilor de prevenție, povestind dramele cu care avea de a face, tânărul medic israelian stabilit în România vorbește despre suferința doctorilor prinși în războiul din țara sa natală, care se văd neputincioși în fața dispariției celor dragi:

Ieri, un medic din Gaza, în timp ce salva oameni răniți în bombardamente, a primit și trupul fără viață al propriului copil.

Astăzi, un alt medic a primit vestea că tatăl și fratele lui și-au pierdut viața în bombardamente.

Suntem medici și am fost pregătiți pentru a salva vieți, însă nimeni nu ne-a pregătit să suportăm durerea de a nu putea salva viața celor dragi.

Suntem medici și am fost învățați să avem respect pentru viață, să fim puternici, să nu stăm în genunchi în fața morții, dar în ultimele zile am văzut medici îngenuncheați de durerea propriei neputințe, medici pentru care singurele mijloace de a salva oameni mai sunt cele două mâini și cunoștințele acumulate.

În Gaza nu e apă, nu e curent electric, nu e mâncare, iar civilizația pare că s-a stins într-o beznă adâncă, din care, ca un ecou, se înalță doar strigătele disperate ale mamelor ce își plâng copiii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *