Sursa foto: Sky Sports

Manchester City se află printre cele mai bune echipe din lume, cu un palmares impresionant și jucători de calitate în lot, sub comanda managerului Pep Guardiola. Cu toate acestea, le lipsește un singur trofeu important – UEFA Champions League, în ciuda participărilor constante și ambițiilor de a câștiga competiția.

Mâine, Manchester City se va confrunta cu Real Madrid în manșa retur a semifinalelor Champions League, având o șansă reală de a se califica în finală. Echipa din Manchester a mai ajuns în ultimul act în 2021, dar a suferit o înfrângere surprinzătoare în fața lui Chelsea, considerată outsider.

Eșecurile recente ale lui Manchester City în Champions League au ridicat o întrebare interesantă – câți jucători din lotul lui Guardiola au experiența câștigării trofeului? Răspunsul este surprinzător, deoarece doar un singur jucător din echipă a triumfat în această competiție, și acela nu a mai jucat sub comanda lui Guardiola de un an.

Scott Carson, unicul campion al Ligii Campionilor în palmares


Carson este a treia opțiune a lui Guardiola pe poziția de portar, după Ederson și Stefan Ortega. Portarul de pe Etihad are 37 de ani și a fost folosit ultima dată de Pep pe 9 martie 2022, într-un meci al „cetățenilor” împotriva lui Sporting Lisabona, intrând pe teren pentru 17 minute, întrucât Manchester City conducea cu 5-0 la general.

Portarul englez a fost adus în mod sigur pentru a oferi experiență celorlalți jucători, nu neapărat pentru a juca în meciuri. Carson are multe de împărtășit cu ceilalți membri ai echipei City, fiind singurul jucător de pe Etihad care a câștigat Liga Campionilor.


Acest lucru s-a întâmplat când portarul avea 19 ani și evolua pentru Liverpool. Carson a fost achiziționat de „cormorani” de la Leeds în ianuarie 2005, pentru suma de 1,4 milioane de euro. La acea vreme, portarul era foarte tânăr și a jucat doar cinci meciuri pentru Liverpool, dintre care unul în sferturile de finală ale Ligii Campionilor împotriva lui Juventus, în care Liverpool s-a impus cu 2-1.


Astfel, Carson a făcut parte din echipa Liverpoolului care a câștigat Liga Campionilor într-o finală memorabilă de la Istanbul, în care „cormoranii” au revenit de la 0-3 la 3-3 în fața lui AC Milan și s-au impus la loviturile de departajare. Deși a stat pe bancă în acel meci, faptul că a făcut parte dintr-o echipă care a câștigat acest trofeu și că a învățat de la cei din jurul său l-a ajutat pe Carson să acumuleze experiență.


Finala din acest an a Ligii Campionilor se joacă din nou la Istanbul, așa că Scott Carson are ocazia de a câștiga o nouă medalie în Turcia.

Sursa: eurosport.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *