logo
RNTV Live

Un șef de serviciu din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău și un economist din aceeași unitate au fost reținuți de DNA pentru 24 de ore

DNA-scaled-1
Dudau Andreea Valentina

Un șef de serviciu din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău și un economist din aceeași unitate au fost reținuți de DNA pentru 24 de ore. Aceștia sunt acuzați că au solicitat o sumă de 20.000 de lei de la un om de afaceri, în schimbul favorizării acestuia în cadrul unui contract!

În cursul lunii februarie 2024, în cadrul executării unui contract pentru lucrări de întreținere și igienizare la subsolul și blocul alimentar al Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, Alexa Dragoș-Constantin și Pralea Doru-Ion, în funcțiile lor menționate anterior, ar fi solicitat de la un om de afaceri, investigat în această cauză, suma de 20.000 de lei. Din această sumă, cei doi ar fi primit câte 1.000 de euro, reprezentând o primă tranșă din suma solicitată inițial.

Procurorii au declarat că aceste sume de bani ar fi fost cerute și primite de cei doi angajați ai spitalului pentru a promova interesele omului de afaceri, în vederea încheierii unui act adițional la contractul menționat, semnării procesului verbal de recepție a lucrărilor și pentru a asigura plata rapidă a facturilor aferente serviciilor prestate.

Anchetatorii au instituit sechestru asigurator pentru confiscarea întregii sume de bani care a fost obiectul infracțiunii de corupție. Cei doi angajați ai spitalului urmează să fie prezențați vineri în fața Tribunalului Bacău, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

De asemenea, au fost efectuate patru percheziții în Bacău, la sediul unei instituții publice și la domiciliile unor persoane fizice.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor