logo
RNTV Live

Un român a decedat în Congo/Alți doi au fost răniți

cadavru
Dudau Andreea Valentina

Un cetățean român a murit și alți doi au fost răniți în Congo, alături de o altă persoană de altă naționalitate, anunță Ministerul de Externe/ Incidentul survine pe fondul deteriorării situației de securitate din această țară!

MAE reamintește că pentru Congo este valabil un avertisment de călătorie de nivel 8/9 – “Evitați orice călătorie!”!

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat duminică că, în contextul deteriorării situației de securitate din Republica Democratică Congo (RD Congo), s-a autosesizat prin Ambasada României la Luanda, Republica Angola, după apariția informațiilor despre decesul unei persoane și rănirea altor trei, sâmbătă, în apropierea orașului Goma, situat la frontiera cu Rwanda.

Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri urgente pe lângă autoritățile din Congo pentru a obține informații oficiale despre cetățenia și identitatea victimelor.

“Din informațiile comunicate reprezentanților misiunii diplomatice, a reieșit că persoana decedată și două persoane rănite au cetățenia română, iar cea de-a patra persoană rănită are cetățenia altui stat. Până în prezent, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară. Ambasada României la Luanda menține situația în atenție prioritară și continuă dialogul cu autoritățile congoleze competente”, a precizat MAE.

În februarie, tot în Congo, doi cetățeni români au murit și alți patru au fost răniți.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor