logo
RNTV Live

Un rezident al Aradului a eșuat la examenul teoretic pentru obținerea permisului de conducere de 59 de ori

Suspendarea-permisului-de-conducere-pentru-30-de-zile-in-2022.-Cum-ramai-pieton
Constantin Corina

În ultimii ani, o persoană din Arad a încercat de 59 de ori să obțină permisul de conducere, însă de fiecare dată a eșuat la proba teoretică

Conform informațiilor furnizate luni de către Prefectura Arad, mai mult de jumătate dintre candidații din Arad care au susținut examenul pentru obținerea permisului de conducere au fost respinși anul trecut.

Datele colectate de Prefectură de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule arată că, în 2023, au fost efectuate 11.411 de examinări în cadrul probei teoretice, iar 4.809 candidați au fost admiși. Prin urmare, rata de promovabilitate a fost de aproximativ 42%. În ceea ce privește proba practică, au fost 14.396 de examinări, iar 6.236 de candidați au fost admiși, cu o promovabilitate de 43%.

Promovabilitatea în 2023 a fost similară cu cea din 2018, cu cinci ani mai devreme, când 41,92% dintre candidați au fost admiși la examen.

În județul Arad, recordul de încercări pentru obținerea permisului aparține unei persoane care a dat examenul teoretic de 59 de ori de-a lungul mai multor ani, fără a fi promovat până în prezent.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor