logo
RNTV Live

Un polițist din Londra a fost dat afară din serviciu după ce a folosit un termen derogatoriu, numindu-și colega “româncă proastă”

police-nationale-1024×576
Constantin Corina

Un ofițer de poliție din Anglia a fost concediat după ce a umilit o colegă folosind un termen jignitor “româncă proastă”

Huw Harris, un ofițer de la o secție de poliție din Croydon, s-a confruntat cu o comisie de disciplină după ce și-a jignit colega de muncă, o româncă stabilită acolo. Incidentul a avut loc pe 6 septembrie 2022, când bărbatul s-a enervat în timp ce încerca să o asiste pe femeie cu o problemă la calculator, conform informațiilor furnizate de The Standard.

Ulterior, când femeia i-a comunicat că va depune o plângere împotriva lui, bărbatul i-ar fi spus: „Nimeni nu te va crede”.

La confruntarea cu superiorii, Harris a susținut că remarcile sale au fost doar o glumă înțeleasă greșit și că regretă ceea ce a făcut. A afirmat că cei doi se înțelegeau bine și că formau o echipă eficientă la locul de muncă.

Comisia de disciplină a concluzionat că Harris a făcut remarca din impuls, fără să-și dea seama pe deplin de gravitatea ei. Totuși, având în vedere poziția sa ca ofițer de poliție și conștientizarea aparentă a faptului că un astfel de comentariu poate fi jignitor și rasist, ar fi trebuit să se abțină de la a folosi un astfel de limbaj, indiferent cât de spontan ar fi fost.

Harris, care a fost angajat în Poliția Metropolitană din 2018, a fost demis fără preaviz.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor