Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat un avans semnificativ în construcţia Autostrăzii Sibiu-Făgăraş, parte a A13, cu desemnarea câştigătorului pentru proiectarea şi execuţia Tronsonului 2 al autostrăzii Sibiu-Făgăraş de către CNAIR. Acelaşi antreprenor turc, care a câştigat licitaţiile pentru celelalte tronsoane (1, 3 şi 4), va construi acum segmentul de 19,92 km dintre Avrig-Mârşa şi Arpaşu de Jos. Constructorul dispune de 12 luni pentru proiectare şi 36 de luni pentru a finaliza lucrările, iar valoarea contractului, finanţat din Programul de Transport, se ridică la 1,54 miliarde de lei, fără TVA.

Ministrul Transporturilor a menţionat că deja sunt semnate contracte pentru proiectarea şi execuţia primilor 39,47 km ai Autostrăzii Sibiu-Făgăraş, inclusiv Tronsonul 3 de 17,61 km între Arpaşu de Jos şi Sâmbăta de Sus, şi Tronsonul 4 de 21,86 km care leagă Sâmbăta de Sus de Municipiul Făgăraş, cu un drum de legătură la DN1.

De asemenea, Grindeanu a dezvăluit că un contract pentru proiectarea şi construcţia Tronsonului 1, de 14,25 km între Boiţa (Autostrada Sibiu – Piteşti) şi Avrig, este pe cale să fie semnat.

Autostrada Sibiu-Făgăraş, având o lungime totală de 68,04 km, are o importanţă semnificativă în cadrul traficului rutier de-a lungul Coridorului IV Pan-European și este parte a unui proiect mai amplu de conectare a infrastructurii rutiere la rețeaua de transport europeană TENT- Comprehensive (Intercoridorul Moldova – Transilvania).

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *