Foto: christianheadlines.com

Duminică, în sud-vestul Islandei, a avut loc o erupție vulcanică, punând în pericol un oraș de pescari din apropiere

Erupția a început la nord de orașul Grindavik, care fusese evacuat sâmbătă pentru a doua oară din cauza temerilor legate de o posibilă erupție, în contextul unei intensificări a activității seismice, conform declarațiilor autorităților.


Transmisiunile live matinale de la fața locului au evidențiat fântâni de rocă topită care curgeau din fisurile din pământ, iar fluxul de lavă portocaliu strălucea pe cerul întunecat.

”Conform primelor imagini transmise de zborul de supraveghere al Gărzii de Coastă, s-a deschis o fisură de ambele părţi ale digului de apărare, care au început să fie construite la nord de Grindavík. Lava curge acum spre Grindavík. Pe baza măsurătorilor efectuate de elicopterul Gărzii de Coastă, perimetrul este acum la aproximativ 450 de metri (1.500 de picioare) de cele mai nordice case din oraş”, a anunţat Biroul Meteorologic Islandez (IMO) într-un comunicat.

În luna trecută, pe data de 18 decembrie, a izbucnit o erupție în cadrul sistemului vulcanic Svartsengi. Aceasta a survenit după evacuarea completă a celor 4.000 de locuitori din Grindavik și închiderea stațiunii geotermale Blue Lagoon, o destinație turistică apreciată.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *