Consiliul Judetean Prahova a solicitat actualizarea studiului de fezabilitate pentru canalizarea cartierului ploiestean Mitica Apostol.Totodata conducerea executivului judetean a anuntat intentia de a obtine o finantare nerambursabila de la Ministerul Mediului pentru acest obiectiv de investitii extrem de important pentru locuitorii acestui cartier.

Conducerea instituţiei doreşte să ducă investiţia la capăt, aşteptând deschiderea unei axe de finanţare la nivelul Administraţiei Fondului de Mediu.

Studiul de fezabilitate a fost primit de municipalitate la începutul acestui an și prevede două variante tehnice. Una dintre variante prevede montarea unei microstaţii de epurare la marginea cartierului şi de deversare a apelor într-un canal vechi, iar cealaltă de racordare a întregii reţele la canalizarea municipiului, prin subtraversarea căii ferate şi a DN1.

Reamintim că, în toamna anului 2022, Consiliul Local Ploieşti şi Consiliul Judeţean Prahova au aprobat  intrarea în două parteneriate pentru derularea unor investiţii la nivelul reţelei de apă şi canalizare, unul pentru finalizarea lucrărilor la noua staţie de epurare şi unul pentru finalizarea proiectului de canalizare în cartierul Mitică Apostol. Dacă, în situația parteneriatului încheiat pentru racordarea cartierului Mitică Apostol la sistemul de canalizare lucrurile merg pe un făgaș normal,  în ceea ce privește parteneriatul  de o importanță majoră, cel care prevede finalizarea lucrărilor la noua stație de epurare, acesta este încă blocat.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *