logo
RNTV Live

Un mic sat italian cu doar 46 de locuitori are 30 de persoane care candidează la alegerile locale

ingria-tw
Constantin Corina

Situat în Italia, Ingria este unul dintre cele mai mici sate, având doar 46 de locuitori. Electoratul este completat de alte 26 de persoane înregistrate pentru a vota din străinătate.

La vârsta de 42 de ani, De Santis a condus administrația din 2009 și se aștepta să aibă un concurent în cursa pentru primărie din partea unui consilier al opoziției, Renato Poletto, în vârstă de 70 de ani. Situația s-a complicat însă atunci când Stefano Venuti, un rezident din Milano cu a doua casă în Ingria, și-a anunțat candidatura.

Poletto a obținut sprijinul mamei lui De Santis și a propus-o pentru un post de consilier în scrutinul pentru alegerea noului consiliu din 8-9 iunie, parte a unei liste cu nouă femei și un bărbat.

În total, 30 de persoane, aproximativ două treimi din locuitorii satului, sunt acum în competiție pentru posturi. De Santis a explicat că mama sa a decis să se alăture listei lui Poletto, care se concentrează mai mult pe femei. Deși există rivalitate, amândoi susțin că aceasta nu va afecta armonia familiei. Ingria, un sat din Valea Soanei din Italia, se confruntă cu probleme de depopulare și servicii insuficiente, dar și cu o creștere a turismului începând din 2022.

Venuti, un rezident din Milano cu a doua casă în Ingria, a decis să candideze la primărie, fiind încurajat de localnici.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor