logo
RNTV Live

Un manager Microsoft a declarat ca aproape 220.000 de programatori ce lucrează în IT pot contribui cu aproximativ 8% la PIB.

software-640×400
Constantin Corina

Cei peste 220.000 de programatori din industria IT vor aduce o contribuție de aproape 8% la PIB.

Conform datelor prezentate de reprezentantul Microsoft, aproape 100% dintre companiile globale sunt interesate de Inteligenţa Artificială şi consideră că această tehnologie este importantă pentru drumul lor economic. De asemenea, 80% dintre companiile mari raportează că, în momentul de faţă, utilizează deja Inteligenţa Artificială, într-un fel sau altul.


“Ne aflăm în România, iar subiectul potențialului țării noastre este unul care mă pasionează foarte mult, deoarece nu întotdeauna este încurajat să-și atingă maximul, din diverse motive.Cu toate acestea, doresc să subliniez ce reprezintă acest potențial al țării, dincolo de poveștile idilice și idealizate pe care le vedem la televizor. Este vorba despre o comunitate de aproape 220.000 de programatori și ingineri talentați care activează în industria IT din România.Acești profesioniști foarte inteligenți și adevărate talente în adevăratul sens al cuvântului aduc în România, pe lângă progresul economic și inovația tehnică, aproximativ 7,8%, aproape 8% din PIB, dacă lucrurile merg bine în acest an, în ciuda recentelor evoluții. Acest sector reprezintă unul dintre factorii majori de creștere ai economiei românești. Atunci când vorbim despre factori de creștere, nu ne referim doar la industriile auto, agricultură sau telecomunicații, deși acestea au un rol important, ci vorbim despre inovație, cercetare, dezvoltare și utilizarea eficientă a capitalului uman românesc. Acești 7-8% din PIB provin dintr-o industrie care crește de trei ori mai rapid decât media economiei românești”, a subliniat Putinică.


Potrivit informațiilor furnizate de reprezentantul Microsoft, aproape toate companiile la nivel global manifestă interes față de Inteligența Artificială și consideră că această tehnologie are o importanță majoră pentru direcția lor economică. În plus, 80% din companiile mari au raportat că folosesc deja Inteligența Artificială într-un fel sau altul.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor