logo
RNTV Live

Un localnic din Hunedoara a folosit un cuțit pentru a înțepa roțile unei mașini de poliție

blob
Constantin Corina

Un individ din județul Hunedoara a fost surprins de camerele de supraveghere de la magazine în timp ce s-a apropiat de o mașină de poliție și i-a tăiat un cauciuc

Conform declarațiilor Sindicatului Europol, incidentul a avut loc în orașul Lupeni. Aceștia susțin că parlamentarii care au modificat legislația, eliminând sancțiunile pentru deținerea de cuțite sau alte arme albe în spațiile publice, ar putea fi considerați responsabili moral pentru actele de violență stradală.

Prin această decizie, orice individ perturbat poate circula pe străzile publice cu un cuțit sau o macetă fără a risca vreo intervenție din partea poliției.

În prezent, portul de arme albe destinate tăierii sau înțepării este sancționat numai în anumite situații, precum adunările publice, evenimentele culturale-sportive și în localurile publice (restaurante/terase, instituții publice, mijloace de transport în comun). Pentru această infracțiune, individul riscă să fie înregistrat într-un dosar penal pentru distrugere. Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amendă, însă nu permite arestarea preventivă.

Sindicatul Europol subliniază că, în cazul în care individul ar fi distrus, de exemplu, 10 mașini de poliție sau alte 10 autoturisme aparținând cetățenilor de bună-credință, consecințele legale ar fi fost aceleași – investigație în stare de libertate, permițându-i să continue să reprezinte un pericol pentru ordinea publică.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor