logo
RNTV Live

Un individ tânăr care se dădea drept pompier era implicat în vânzarea de autorizații false de securitate la incendiu

politia-capitalei-politisti-masina-politie
Dudau Andreea Valentina

Marți seară, polițiștii din București au capturat un tânăr care se prezenta drept pompier și falsifica autorizații de securitate la incendiu. Acesta a fost reținut după ce s-a descoperit că a emis două astfel de documente pentru un cetățean străin, contra sumei de 6.000 de lei!

La data de 30.04.2024, polițiștii din București, aparținând Secției 15, au identificat și legitimat un bărbat în vârstă de 25 de ani, care purta fără drept o uniformă ce implica o calitate oficială, sugerând exercitarea autorității de stat. Comportamentul său suspect a atras atenția forțelor de ordine.

După o verificare preliminară, s-a constatat că individul nu deținea în realitate autoritatea pe care o pretindea. Poliția Capitalei a comunicat că bărbatul își pretindea a fi pompier.

Investigațiile au arătat că individul ar fi vizitat diverse societăți comerciale, unde ar fi eliberat documente numite generic “Autorizație pentru proiectarea sistemelor și instalațiilor de semnalizare, alarmare și alertare în caz de incendiu”, contra unor plăți financiare.

Conform informațiilor furnizate de Poliția Capitalei, acesta ar fi emis două astfel de autorizații false către un manager, cetățean străin, contra sumei de 6.000 de lei.

Bărbatul a fost condus la sediul Secției 15 a Poliției pentru audieri.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor