logo
RNTV Live

Un individ a suferit răni în urma unui incident în care mai mulți cai din cavaleria regală au scăpat pe stradă

62444143-1068×601-1
Dudau Andreea Valentina

Cel puțin o persoană a fost rănită după ce mai mulți cai, inclusiv unul cu urme de sânge, au scăpat de sub control în Londra. Autoritățile din capitala britanică au comunicat miercuri că armata a fost solicitată pentru a ajuta la capturarea animalelor!

Mai mulți cai înșeuați au fost surprinși miercuri galopând pe străzile aglomerate ale capitalei britanice, așa cum arată înregistrările video care circulă pe rețelele sociale.

Două dintre animale, unul alb cu urme de sânge și celălalt negru, pot fi văzute alergând pe un bulevard, depășind un scuter și părând să se apropie de un taxi o clipă la un semafor. Sursa sângelui este încă necunoscută. Caii aparțin cavaleriei Household, o parte a armatei britanice.

Conform cotidianului The Telegraph, aceste animale fac parte din cavaleria Household, o divizie a armatei britanice, și au scăpat în timp ce erau în exercițiu la Horse Guards Parade, o zonă de paradă ceremonială din centrul Londrei.

„Suntem conștienți că mai mulți cai sunt acum liberi în centrul Londrei și lucrăm împreună cu colegii noștri, inclusiv cu armata, pentru a-i localiza”, a declarat Poliția Metropolitană din Londra. Serviciul de ambulanță din Londra a fost chemat la ora locală 08:25 (10:25, ora României) după ce a fost semnalată o persoană aruncată de pe un cal pe Buckingham Palace Road, în centrul Londrei, a precizat un purtător de cuvânt.

„Incidentul este în desfășurare, iar noi lucrăm cu partenerii noștri din serviciile de urgență”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Poliția din City of London, forța responsabilă pentru districtul financiar al capitalei, a declarat că agenții au reușit să imobilizeze doi cai și se pregătesc să îi transporte la un veterinar. Conform informațiilor din The Telegraph, cinci cai au fugit în timpul unui exercițiu de pregătire pentru Horse Guards Parade, care are loc anual în St James’s Park pentru a marca ziua oficială de naștere a monarhului, în luna iunie. Această scenă aduce aminte de filmul lui Spielberg, “War Horse”, cu mențiunea că se întâmplă în inima Londrei din 2024, conform AFP.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor