logo
RNTV Live

Un individ a primit o sentință de 1 an și 9 luni de închisoare cu executare pentru omorârea unui câine

judecator-
Constantin Corina

Un localnic dintr-o comună din Mureș a fost condamnat definitiv la 1 an și 9 luni de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere a animalelor cu intenție

Pe 25 aprilie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Band au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Târgu Mureș, pe numele unui bărbat de 38 de ani din comuna Pănet. Acesta trebuie să execute o pedeapsă de 1 an și 9 luni de închisoare pentru uciderea animalelor cu intenție, o faptă prevăzută și pedepsită conform Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, conform informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Mureș, citat de Agerpres.

Bărbatul a fost condus sub escortă și predat Penitenciarului Târgu Mureș pentru executarea pedepsei. Cercetările în acest caz au fost inițiate de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor la 3 martie 2023, după ce au primit sesizarea privind uciderea unui câine de rasă metis Labrador. Conform activităților specifice desfășurate în cadrul anchetei penale, s-a stabilit că la 22 februarie 2023, bărbatul din comuna Pănet a dus animalul pe un teren viran din extravilanul localității Berghia, unde l-ar fi lovit de mai multe ori cu un obiect contondent, provocându-i leziuni mortale. Proprietarul câinelui a descoperit cadavrul acestuia la 3 martie 2023.

Bazându-se pe probele adunate, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor. Ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș a decis finalizarea urmăririi penale și trimiterea cazului în judecată.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor