logo
RNTV Live

Un incendiu survenit în timpul unor lucrări de reparații la un club din Istanbul a provocat moartea a 29 de persoane

incendiu-istanbul-x
Dudau Andreea Valentina

29 de persoane au murit în Istanbul ca urmare a unui incendiu care a izbucnit în timpul unor lucrări de reparații la un club de noapte. Acest local se afla la parterul unui bloc de locuințe cu 16 etaje!

Douăzeci și nouă de persoane au pierit, iar cel puțin una este grav rănită într-un incendiu care a avut loc marți într-un club de noapte din centrul Istanbulului, în timpul unor lucrări de renovare desfășurate în timpul zilei.

Numărul deceselor a ajuns la 29, iar tratamentul pentru persoana rănită grav continuă, conform unui nou comunicat emis de guvernatorul Istanbulului și citat de Anadolu. Bilanțul persoanelor decedate a fost revizuit la 25, conform agenției turcești Anadolu, care citează un anunț al guvernatorului orașului.

Incendiul a izbucnit la ora locală 12:47 în timpul lucrărilor de renovare la un centru de divertisment situat la subsol și la mezaninul unei clădiri cu 16 etaje pe strada Gayrettepe Mahallesi Gönenoğlu.

Mai multe echipe de pompieri și de salvare au fost trimise la fața locului, intervenind cu 31 de vehicule și 86 de persoane. Echipele de poliție au luat măsuri de precauție în cartier.

Cauza incendiului rămâne deocamdată necunoscută.

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a fost informat despre tragedie de către ministrul de interne Ali Yerlikaya. Guvernatorul Istanbulului, Davut Gül, a inspectat locul incendiului și a confirmat că localul se afla în renovare.

Clubul deținea o autorizație din 1987, reînnoită în 2018.

Despre posibila existență a unei explozii în clădire înainte de izbucnirea incendiului, Gül a declarat că nu există informații în acest sens în prezent.

Într-un alt incident similar, 15 persoane au murit și alte opt au fost rănite într-un incendiu la un club de noapte din centrul Istanbulului în timpul lucrărilor de renovare desfășurate în timpul zilei, a declarat primarul orașului, Ekrem Imamoglu, citat de Reuters. Șapte dintre răniți sunt în stare critică, iar incendiul a fost stins, conform lui Imamoglu, care a adăugat că răniții primesc îngrijiri medicale în spitale din apropiere.

Clubul de noapte, care era închis pentru renovare, se afla la parterul unei clădiri rezidențiale cu 16 etaje din cartierul Besiktas, în partea europeană a orașului, conform Associated Press.

Guvernatorul Davut Gul a declarat că se investighează cauza incendiului și că victimele erau cel mai probabil implicate în lucrările de renovare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor