logo
RNTV Live

Un grup format din 9 cetățeni români și membri ai familiilor lor au fost evacuați din Fâșia Gaza

mae
Dudau Andreea Valentina

Ministerul Afacerilor Externe a informat că 9 cetățeni români și membri ai familiilor lor au fost evacuați din Fâșia Gaza. Aceștia au ajuns în Republica Arabă Egipt, trecând prin punctul de frontieră Rafah!

Conform Ministerului Afacerilor Externe, aceștia au fost preluați de echipa consulară mobilă a Ambasadei României în Republica Arabă Egipt, care îi va însoți până la Cairo.

De acolo, vor fi îmbarcați spre România în perioada următoare. În plus, în data de 30 aprilie 2024, un alt cetățean român a fost asistat să părăsească Fâșia Gaza.

Până în prezent, 323 de cetățeni români și membri ai familiilor lor au fost evacuați din Fâșia Gaza.

“Ministerul Afacerilor Externe menține contactul cu autoritățile israeliene și egiptene pentru a facilita evacuarea și pentru alți cetățeni români și membri ai familiilor lor, în cazul în care vor exista alte solicitări, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate”, a mai precizat MAE.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor