logo
RNTV Live

Un fost executor judecătoresc a fost adus în fața instanței de către DNA într-un dosar în care, împreună cu o altă persoană, este acuzat de prejudicierea Complexului Energetic Oltenia cu peste 1,2 milioane de lei

DNA-scaled-1
Dudau Andreea Valentina

Un fost executor judecătoresc este acuzat de DNA într-un dosar în care, împreună cu o altă persoană, este suspectat că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1,2 milioane de lei Complexului Energetic Oltenia. Potrivit acuzațiilor, fostul executor ar fi pretins onorarii de până la 37 de ori mai mari decât cele normale!

Un fost executor judecătoresc din Gorj a fost deferit justiției de către DNA Craiova, împreună cu o altă persoană, într-un dosar în care cei doi sunt acuzați că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1,2 milioane de lei Complexului Energetic Oltenia prin proceduri de executare silită.

Conform acuzațiilor, procedurile fie nu erau în conformitate cu titlurile executorii, fie vizau sume de bani care fuseseră deja executate silit. Fostul executor ar fi cerut onorarii cu până la 37 de ori mai mari decât cele prevăzute de lege.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: Matei Cosmin Catrinoiu, la momentul faptelor executor judecătoresc în cadrul BEJ ”Catrinoiu Matei Cosmin”, pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în formă continuată, și S.G., pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit, în formă continuată.

DNA a comunicat într-un comunicat de presă că în perioada 3 septembrie 2018 – 27 aprilie 2022, în contextul desfășurării a trei proceduri de executare silită la solicitarea inculpatului S.G., Catrinoiu, în calitate de executor judecătoresc, ar fi cauzat un prejudiciu debitorului, Societatea ”Complexul Energetic Oltenia” SA, în valoare totală de aproximativ 1.205.497 lei, concomitent cu obținerea pentru cei doi inculpați a unui folos necuvenit.

Mai este de menționat că hotărârile judecătorești care au stat la baza procedurilor de executare silită fie nu ar fi fost conforme cu titlurile executorii, fie ar fi vizat sume de bani care fuseseră deja executate silit integral de către executorul judecătoresc. De asemenea, în fiecare caz, Catrinoiu Matei Cosmin ar fi perceput onorarii cu mult mai mari (într-un caz chiar de 37 de ori) față de cele prevăzute de lege, conform procurorilor.

Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. s-a constituit parte civilă în proces.

Totodată, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri imobile aparținând celor doi inculpați.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Craiova, cu propunerea menținerii măsurilor asigurătorii dispuse.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor