logo
RNTV Live

Un eveniment surprinzător din coasta Africii de Sud îi fac pe cercetători să studieze mai atent comportamentul orcilor

download
Constantin Corina

Pe coasta Africii de Sud, o balenă ucigașă a surprins cercetătorii atunci când a atacat și devorat rapid un mare rechin alb în mai puțin de două minute.

Experții consideră că acest incident oferă noi perspective asupra comportamentului de prădător al orcilor.

Echipa a raportat că o barcă a fost lansată după ora 14:00 pentru a urmări balenele Starboard și Port. La 15.02, un pui de rechin alb a apărut, iar Starboard a venit imediat după.

Balena „a prins înotătoarea pectorală stângă a rechinului și a împins înainte rechinul de mai multe ori înainte de a-l eviscera”, se spune în raport. Câteva minute mai târziu, Starboard a fost văzut cu „o bucată de ficat în gură”.

Cu toate acestea, în timp ce Starboard a reușit să ucidă singur rechinul alb – care măsura aproximativ 2,5 metri în lungime și cântărea în jur de 100 kg –, echipa sugerează că ar putea fi necesar să coopereze cu alții pentru a ataca prada mai mare. Rechinii albi adulți pot ajunge până la 6,5 metri în lungime și pot cântări 2,5 tone.

Dr. Primo Micarelli, coautor al studiului de la Centrul de Studii despre Rechini de la Universitatea Siena, a descris experiența de a vedea orca Starboard transportând ficatul unui mare rechin alb pe lângă vasul său drept una de neuitat.

Totuși, el a adăugat că, „în ciuda admirației mele pentru acești prădători, sunt din ce în ce mai îngrijorat de echilibrul ecologic al zonelor marine de coastă”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor