logo
RNTV Live

Un elicopter, presupus a transporta președintele Iranului, Ebrahim Raisi, s-ar fi prăbușit la granița cu Azerbaidjan

download
Constantin Corina

Echipajele de salvare din Iran se străduiesc să ajungă la un elicopter implicat într-un “incident” în timpul călătoriei cu un grup de persoane, printre care s-ar fi aflat și președintele Ebrahim Raisi

UPDATE: Jurnalistul iranian Farid Moddarresi a transmis că președintele Ebrahim Raisi a suferit leziuni grave în urma accidentului elicopterului său, confirmând astfel că acesta se afla la bord în momentul prăbușirii.

“Potrivit surselor mele de încredere, care au arătat în mod repetat că vestea lor este adevărată, m-au informat: Excelența Sa Ebrahim Raisi, Președintele, a suferit leziuni fizice grave și foarte grave în accidentul recent al elicopterului care îl transporta pe el și însoțitorii săi. Unii dintre tovarășii mei au murit, dar încă nu știu despre situația lui Amir Abdolhiyan, ministrul Afacerilor Externe, și a lui Al Hashem, imamul din Tabriz, și Rahmati, guvernatorul Azarbaijanului de Est”, a postat jurnalistul iranian Farid Moddarresi în presa arabă, conform Mediafax. Între timp, operațiunile de salvare continuă. 

UPDATE: Șeful Crucea Roșie Internațională a anunțat că aproximativ 40 de echipe de salvare au fost trimise în zonă. Condițiile meteorologice nefavorabile îngreunează operațiunile, însă salvatorii depun toate eforturile și au utilizat chiar și o dronă pentru a identifica cu precizie poziția președintelui iranian, transmite IRNA. Totodată, agenția iraniană, citând martori locali, informează că elicopterul în care se afla Ebrahim Raisi s-a prăbușit între satele Uzi și Pir Dawood, din provincia iraniană Azerbaidjanul de Est.

Televiziunea de stat iraniană a raportat că elicopterul care îl transporta pe președintele Ebrahim Raisi a avut o “aterizare dificilă”. Detalii imediate cu privire la ceea ce s-a întâmplat cu elicopterul nu au fost furnizate. Agențiile de presă semi-oficiale au oferit explicații variate cu privire la incident. În imagini filmate în Mașhad, al doilea oraș ca mărime din Iran, credincioșii se roagă pentru Ebrahim Raisi.

Potrivit agenției de presă a Republicii Islamice, IRNA, accidentul a avut loc în timpul aterizării elicopterului în condiții meteorologice dificile, inclusiv ceață densă. IRNA relatează că președintele Raisi a fost însoțit în elicopter de ministrul iranian de externe Hossein Amir Abdollahian și de guvernatorul regiunii iraniene din Azerbaidjanul de Est.

Ebrahim Raisi a vizitat Azerbaidjanul pentru a inaugura un baraj împreună cu președintele Ilham Aliyev. Acesta este al treilea baraj construit de cele două țări pe râul Aras.

Ebrahim Raisi, în vârstă de 63 de ani, este cunoscut pentru pozițiile sale ferme și a condus anterior sistemul judiciar al țării. El este considerat un apropiat al liderului suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, și se speculează că ar putea fi succesorul acestuia.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor