Un donator anonim a oferit Maternității Botoșani, prin intermediul organizației Salvați Copiii România, un incubator de ultimă generație, contribuind astfel la îmbunătățirea îngrijirii nou-născuților prematuri. Potrivit comunicatului, bărbatul care a făcut donația s-a născut prematur acum 67 de ani la Maternitatea Botoșani și a fost tratat cu metodele de îngrijire disponibile la acea vreme, care includeau sticle cu apă caldă.

În prezent, incubatorul, în valoare de 10.000 de euro, va fi utilizat pentru a sprijini îngrijirea nou-născuților prematuri și a celor cu afecțiuni complexe. În 2024, Maternitatea Botoșani a înregistrat 1.523 de nașteri, dintre care 300 au necesitat îngrijire specială în Terapie Intensivă, cel mai mic nou-născut având doar 660 de grame la naștere.

Salvați Copiii România a dotat anterior secția de neonatologie a spitalului cu aparatură medicală în valoare totală de peste 300.000 de euro, inclusiv incubatoare, mese radiante, ventilatoare și alte echipamente esențiale.

Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al Salvați Copiii România, a subliniat importanța acestui gest de donație, menționând că el reflectă impactul pozitiv al implicării în cauze sociale și contribuie la reforma sistemului medical.

De asemenea, Salvați Copiii România a donat Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” din Iași o mașină de spălat și sterilizat biberoane, în valoare de 56.000 de euro, pentru a îmbunătăți îngrijirea prematurilor și a celor cu probleme de alimentație. Organizația a dotat anterior și această maternitate cu echipamente medicale valoroase, ridicând valoarea totală a donațiilor la aproape 178.000 de euro.

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews