logo
RNTV Live

Un doctor a rămas fără cancer la un an după ce a folosit primul tratament pe care l-a dezvoltat pentru tumora cerebrală terminală

resize
Constantin Corina

Un an mai târziu de la prima terapie experimentală pentru cancer cerebral terminal, medicul australian de prestigiu, Richard Scolyer, a prezentat cea mai recentă actualizare a stării sale, bazată pe tratamentul său inovator, inspirat din cercetările sale asupra melanomului, un tip de cancer de piele.

La vârsta de 56 de ani, profesorul Scolyer, unul dintre co-directorii Melanoma Institute Australia, a primit diagnosticul de glioblastom, o formă agresivă și rapid progresivă de tumoare cerebrală.

Conform Brain Tumor Charity, “supraviețuirea mediană pentru glioblastom este de 12-18 luni – doar 25% dintre pacienți supraviețuiesc mai mult de un an, iar doar 5% dintre aceștia trăiesc mai mult de cinci ani”.

În cercetările sale anterioare asupra melanomului, Scolyer și echipa sa au făcut progrese în tratarea cancerului de piele prin intermediul unei combinații de imunoterapie – care stimulează sistemul imunitar al organismului pentru a identifica și distruge celulele canceroase – urmată de intervenția chirurgicală pentru înlăturarea melanomului.

Deși acest tratament a dus la vindecarea unor pacienți, nu a fost niciodată utilizat în tratamentul cancerului cerebral.

El a explicat BBC-ului că simțea „mai multe emoții” înainte de scanarea de un an decât la oricare alta pe care o avusese înainte, dar este „pur și simplu încântat și bucuros” de rezultate.

Deși medicul recunoaște că succesul scanării la un an după tratament „nu înseamnă cu siguranță că cancerul său cerebral a fost vindecat”, el remarcă că „este doar reconfortant să știi că boala nu s-a întors încă”, oferindu-i astfel „mai mult timp să se bucure de viață” alături de soție și copii.

Profesorul Scolyer a concluzionat: „Nu aș putea fi mai fericit”.

„La doar câteva zile după un singur tratament, pacienții au experimentat reduceri dramatice ale tumorilor lor, un pacient realizând o regresie aproape completă a tumorii”, dezvăluie generalul Brigham.

Un RMN la cinci zile după o singură perfuzie de CAR-TEAM a arătat că celulele femeii de 57 de ani „au arătat o regresie aproape completă a tumorii”, RMN-ul bărbatului de 72 de ani la două zile după tratament a arătat „o scădere a dimensiunii cu 18,5 la sută” și până în ziua 69, reducere de „60,7 la sută”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNew

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor