Potrivit informațiilor furnizate de Poliția Județeană Constanța, în jurul orei 18.25, bărbatul suspectat că a evadat din Penitenciarul Poarta Albă a fost localizat pe un câmp în apropierea Autostrăzii A2 de către un echipaj format din polițiști de la Poliția Municipiului Constanța – Secția 3 Poliție, Serviciul de Ordine și Siguranță Publică, și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța!

„Deoarece bărbatul nu a răspuns la somațiile verbale ale polițiștilor, s-a efectuat un foc de avertisment în plan vertical pentru a-l imobiliza”, se menționează în comunicatul de presă transmis de IPJ Constanța. Bărbatul se află acum în custodia polițiștilor, iar ancheta continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare.

Potrivit reprezentanților Penitenciarului Poarta Albă, deținutul în vârstă de 26 de ani a evadat de la Secția Exterioară Valu lui Traian a penitenciarului. Acesta ispășea o pedeapsă de 2 ani și 5 luni de detenție în regim semideschis pentru infracțiunea de influențare a declarațiilor.

Pentru infracțiunea de evadare, pedeapsa prevăzută este între 6 luni și 3 ani de închisoare.